Wanneer moet je een speen vervangen?

Het is belangrijk om de speen op tijd te vervangen.

Als je de speen van jouw kind goed verzorgt en op tijd vervangt, kan je veilig en zorgeloos genieten van de rust en het welzijn die de speen jouw kind geeft.

 

Fopspeen vervangen – ​​hoe vaak?

Fopspenen moeten na 4-6 weken gebruik worden vervangen - allemaal afhankelijk van hoeveel de fopspeen gedurende deze tijd is gebruikt. Sommige baby's hebben een zeer sterke zuigkracht of gebruiken slechts één fopspeen tegelijk, en in deze gevallen kan de fopspeen na minder dan 4 weken aan vervanging toe zijn.

 

 

Er is ook een hygiënische reden om de fopspeen regelmatig te vervangen. Hoe ouder de fopspeen wordt, hoe meer bacteriën zich erin zullen verstoppen. Om deze reden mag jouw kindje niet langer dan 6 weken dezelfde fopspeen gebruiken - zelfs als het lijkt alsof het in perfecte staat is. Wil je weten hoe de je speen goed schoonmaatk? Lees dan hier ons Blog – Hoe maak je een speen schoon?

 

 

 

Controleer altijd de speen voor gebruik

Voordat je de speen aan jouw kindje geeft, moet je deze altijd controleren op zichtbare gebruikssporen, dit doe je door aan de speen te trekken. Hoe je dit precies doet lees je in ons Blog - Hoe controleer ik de veiligheid van een speen? Als de tepel van de speen tandafdrukken, barsten of andere tekenen van slijtage vertoont, moet je deze onmiddellijk vervangen.

 

Hoe heb je langer plezier van je fopspeen?

Als je de fopspeen van je kind goed verzorgt, gaat deze natuurlijk langer mee. Vuil zorgt voor veel slijtage aan de fopspeen en daarom is het een goed idee om deze op een schone en droge plaats te bewaren of in een speenzakje, een hygiensiche zakje om het speentje te bewaren thuis en onderweg.

 

Bibs boheme speentjes

Als de speen van natuurlijk rubber groter wordt, betekent dit dat het tijd is om de fopspeen te vervangen. Fopspenen van natuurlijk rubber gaan niet zo lang mee als fopspenen van siliconen - ze kunnen zelfs oud worden door ze in de kast te bewaren. Om die reden moet je niet meer fopspenen van natuurlijk rubber kopen dan je nodig hebt.

 

Liefs,

Stephanie

 


Laat een bericht achter

Bedankt voor je bericht! Zodra deze is goedgekeurd wordt het bericht gepubliceerd


Liquid error (sections/article-template line 246): Could not find asset snippets/spurit_dmr_collection_template_snippet.liquid