Hoe maak je een speen schoon?

Fopspenen schoonmaken is erg belangrijk

Een goede hygiene is heel erg belangrijk als het gaat om je kindje, vooral voor de dingen ze in hun mondje stoppen. Gebruikt jouw kindje een speen? Hier lees je hoe je het speentje van jouw kindje schoonmaakt.

 

Zo maak je de Bibs en Frigg fopspeen schoon met een latex tepel.

Spenen hebben de juiste zorg nodig om onze kleintjes te beschermen tegen bacteriën en virussen, een ​​goede speenhygiëne is daarom erg belangrijk. Hieronder leg ikkuit uit hoe de speentjes van de merken o.a de merken Bibs en Frigg met een speen van natuurrubber schoonmaakt.

 

Fopspeen reinigen – stap voor stap:

  1. Doe de speen in een schone kom - Protip: gebruik een lepel of polepel om de speen goed onder water te houden.
speentjes schoonmaken
  1. Giet er kokend water overheen
speentjes schoonmaken
  1. Laat de speen ongeveer 5 minuten weken
speentjes schoonmaken
  1. Laat de speen drogen en afkoelen in het schaaltje of op een schone doek.
speentjes schoonmaken
  1. Knijp overtollig water uit de fopspeen als deze voldoende is afgekoeld
speentjes schoonmaken

Let op! Kook de fopspeen niet uit in een pan. Spenen van natuurrubber mogen niet uitgekookt worden en kunnen niet in een sterilisator. Ze zullen stuk gaan door de hitte.

 

Hoe vaak moet je een speen schoonmaken?

Hoe jonger je kind, hoe belangrijker het is om het te beschermen tegen bacteriën en virussen en om een ​​goede speenhygiëne te behouden. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het feit dat het immuunsysteem van een jong kind pas rijpt als het drie maanden oud is. Premature baby's, zuigelingen en baby's tot 3 maanden verdragen niet zoveel bacteriën en virussen als baby's ouder dan drie maanden. Daarom moet de fspeen vaker worden schoongemaakt als je kindje tussen de 0-3 maanden oud is.

 

Premature baby's, baby's en baby's tot 3 maanden oud:

De fopspeen moet elke keer dat hij op de grond is gevallen met heet water worden schoongemaakt. Bovendien moet de fopspeen minstens één keer per dag worden schoongemaakt met kokend water in een bakje. (Niet uitkoken in een pan).

 

Baby's ouder dan 3 maanden:

Spoel de fopspeen eenmaal per dag onder warm water en spoel hem af onder koud water als hij op de grond is gevallen.

 

NB! Hoeveel je je fopspeen ook schoonmaakt en verzorgt, het is belangrijk om deze op tijd te vervangen en te controleren. Dit lees je in onze Blogs - Wanneer moet je een speen vervangen en Hoe controleer ik de veiligheid van een speen.

Ben je nog op zoek naar mooie speentjes van natuur rubber, kijk dan eens in onze shop, een uitgebried assortiment speentjes van de merken Bibs, waaronder de Glow in the dark en Bibs Boheme collectie en Frigg.

Heel veel plezier van jouw speentjes!

 

Liefs,

Stephanie 

Hippy

Laat een bericht achter

Bedankt voor je bericht! Zodra deze is goedgekeurd wordt het bericht gepubliceerd


Liquid error (sections/article-template line 246): Could not find asset snippets/spurit_dmr_collection_template_snippet.liquid