Hoe ontstaat een nieuwe collectie?

Een nieuwe collectie online!

Een nieuwe collectie ontstaat niet zomaar. Daar gaat heel wat aan vooraf om te komen tot wat er nu staat. Een hippe baby- en kidscollectie boordevol kleuren en prints van nu met natuurlijk de populaire swaddles in verschillende formaten.

Wat gaat er nu aan vooraf?

Uren groothandels afstruinen, vroeger ging ik naar de groothandel toe maar omdat ik vaak alleen Hydrofiel inkoop weet ik wel wat ik moet hebben en hoef ik de stof niet echt meer te ‘voelen’, ik ken de kwaliteit van de verschillende groothandels en weet wat ik moet hebben.

Met nieuwe stoffen is dat namelijk wel erg fijn. Vaak bestel ik dan een stofstaaltje zodat ik de kleuren in het echt kan zien en de stof kan ‘voelen’ qua kwaliteit en dikte.

Stoffen uitzoeken

Dat zoeken naar de juiste stoffen begint eigenlijk al bijna wanneer er net een nieuwe collectie online staat.

Vanaf dan ben ik alweer bezig met de volgende collectie, hoe moet het eruit komen te zien, wil ik dingen veranderen, nieuwe producten erbij, producten verbeteren of vervangen. Overal wordt weer over nagedacht.

Ik maak geen moodboard of bedenk vooraf kleuren. Ik kijk wat voor stoffen er zijn en aan de hand daarvan bepaal ik de collectie. Kiezen is altijd een van de moeilijkste dingen, ik vind altijd meer stoffen leuk dan ik nodig heb. Ik heb zelf 2 meisjes in huis en ik ben soms bang dat ik meer naar de meisjes stoffen neig, dus ik probeer ook altijd de jongens moeders in mijn achterhoofd te houden.

Keuze gemaakt

Als ik dan uiteindelijk een keuze gemaakt heb, bestel ik de stoffen, bijpassende kleuren garen en dan hopen dat alles lekker snel binnen is en ik aan de slag kan!

Ook krijg ik regelmatig vragen van jullie, of maak ik iets wat ik niet standaard in de collectie heb voor een bekende om iets uit te proberen en als dit dan goed bevalt dan werk ik het uit en komt het in de nieuwe collectie.

Als de stoffen dan binnen zijn komt het volgende dilemma, met welke stof ga ik beginnen? Maakt uiteindelijk niets uit natuurlijk maar soms wil je gewoon van een bepaalde stof kijken hoe het eruit ziet als je de producten ermee gemaakt hebt.

Creatief proces

Het is een ontzettend leuk en creatief proces, met hier en daar wat keuzestress.

En dan liggen er dus 6 of 8 nieuwe rollen stof te wachten, gelukkig komt mijn lieve moeder (van wie ik dit vak geleerd heb) mij vaak helpen. Dan zitten we samen achter de machines en tussendoor wordt er veel gekletst en thee gedronken maar ook hard gewerkt.

Deze dagen vind ik ook echt supergezellig! Maar we moeten weer verder…

Wat moet er nog meer gebeuren?

Ook moeten er nog foto’s gemaakt worden met de producten, de foto’s weer bewerken, alles klaarzetten in de shop, product teksten schrijven, een campagne bedenken rondom de nieuwe collectie, blogpost en nieuwsbrieven schrijven etc.

Uiteindelijk is het van begin tot eind een groot creatief proces en echt een feestje om te doen!

Vond je dit kijkje achter de schermen leuk? Volg mij dan op Instagram, ik deel regelmatig een filmpje tijdens het werken!

COME JOIN US!

Wij inspireren je graag met de mooiste babymusthaves & kidslifestyle

Volgen

 

Liefs,

Stephanie


Laat een bericht achter

Bedankt voor je bericht! Zodra deze is goedgekeurd wordt het bericht gepubliceerd


Liquid error (sections/article-template line 246): Could not find asset snippets/spurit_dmr_collection_template_snippet.liquid