6 fijne tips om te ontspannen tijdens je zwangerschap

Zwanger zijn kan een prachtige tijd zijn, maar het kan ook veel spanningen met zich meebrengen. Hoe is het straks als de baby er is, wat moet ik nog allemaal regelen, kan ik dit wel, etc. Stress! No worries! Hier zijn zes tips om tijdens je zwangerschap te ontspannen en zoveel mogelijk te genieten van deze bijzondere tijd:

1. Doe regelmatig rustgevende oefeningen, zoals zwangerschapsyoga of meditatie

Deze oefeningen kunnen helpen om stress te verminderen en je lichaam en geest te kalmeren. Ook als je geen stress ervaart kan het fijn zijn om even een rustmoment te nemen.

2. Ga regelmatig wandelen in de natuur

Het zijn in de buitenlucht is altijd fijn. De frisse buitenlucht of de zon op je huid kalmeert je geest, daarbij is wandelen gelijk weer goed voor de dagelijkse beweging.

 

3. Neem een bad of douche

Even relaxen en samen zijn met de baby kan heel ontspannen zijn. Ga even rustig onder de douche staan of in bad zitten met je handen op je buik, doe je ogen dicht en geniet. Praat zelfs even tegen je buik, jouw stem klinkt vertrouwd voor de baby, dus laat het bounden maar beginnen!

 

4. Maak tijd voor jezelf

Probeer elke dag een paar minuten te nemen om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van het leven. Lees een boek of zet een fijn muziekje op met een kopje thee en fantaseer hoe de baby er straks uit zal zien.

 

5. Lees boeken over baby’s!

Ga niet van alles googelen ( dan wordt je gek) maar haal een paar boeken uit de bibliotheek met informatie over de zwangerschap, de bevalling en baby’s. Zo ben je ook niet meer onzeker en weet je zeker dat je alles goed geregeld hebt als de kleine er straks is.

 

6. Probeer regelmatig te slapen en een gezonde levensstijl te behouden

Cravings horen erbij en zijn normaal. Door daarnaast goed voor jezelf te zorgen, zorgt dat je beter in je vel zit en je meer energie hebt tijdens je zwangerschap.

Onthoud dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen tijdens deze bijzondere tijd van verandering. Door deze tips te volgen, kun je helpen om spanningen te verminderen en te genieten van deze bijzondere tijd met je baby.

 

Liefs,

Stephanie

 


Laat een bericht achter

Bedankt voor je bericht! Zodra deze is goedgekeurd wordt het bericht gepubliceerd


Liquid error (sections/article-template line 246): Could not find asset snippets/spurit_dmr_collection_template_snippet.liquid