5 tips voor newborn mama's om tijd voor jezelf vrij te maken

 

Als newborn mama is het soms lastig om even je handen vrij te hebben. Soms is het al een hele prestatie om even te douchen of een kop koffie te drinken. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunt toepassen om je baby in goede handen achter te laten terwijl jij even tijd voor jezelf neemt. Hieronder geven we je 5 tips om je handen vrij te hebben als newborn mama:

1. Investeer in een goede relaxhoes. 

Een relaxhoes voor je voedingskussen is een handig hulpmiddel waarmee je je baby in een comfortabele houding kunt leggen, zodat je even je handen vrij hebt. Zoek een relaxhoes van een fijne stof en tover in no-time jouw voedingskussen om tot een fijne relax plek voor je baby.

 

 

2. Zoek hulp bij familie en vrienden.

Vraag of familie of vrienden je kunnen helpen met het verzorgen van je baby als je even tijd voor jezelf nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld even gaan sporten of mediteren terwijl zij op je baby passen. En geloof mij, dit vinden ze vast niet erg!

3. Gebruik een draagzak.

Soms wil je baby de hele dag bij je zijn en dat is prima. Doe even een klein onderzoekje op internet en kijk welke draagzak voor jou en je baby het fijnst is. Zo is je baby heerlijk bij jou en rustig en heb jij je handen vrij om even wat te doen.

4. Plan je tijd goed.

Probeer je tijd zo efficiënt mogelijk te benutten. Zo heb je tussendoor wat tijd vrij om te relaxen of andere dingen te doen. Wat ook fijn is, bedenk in de ochtend 1 (klein) ding wat je graag zou willen doen voor jezelf die dag en probeer dit ergens tussendoor te plannen. Als dit gelukt is heb je even aan jezelf gedacht vandaag en heb je een fijn gevoel.

 

 

 

5. Zoek steun bij andere mama's.

Praat met andere mama's in de buurt of zoek steun bij online mama-groepen. Zo kun je ervaringen uitwisselen en advies vragen aan andere mama's die in dezelfde situatie zitten.

Door deze tips toe te passen, kun je als newborn mama wat tijd vrijmaken om te relaxen en even je handen vrij te hebben. Zo kun je even tot rust komen en de zorg voor je baby op een efficiënte manier combineren met tijd voor jezelf.

Benieuwd naar de relaxhoezen voor je voedingskussen? Bekijk ze hier allemaal.

 

Liefs,

Stephanie 


Laat een bericht achter

Bedankt voor je bericht! Zodra deze is goedgekeurd wordt het bericht gepubliceerd


Liquid error (sections/article-template line 246): Could not find asset snippets/spurit_dmr_collection_template_snippet.liquid