5 gouden tips voor het vliegen met je baby

Voor het eerst vliegen met je baby?

5 gouden tips!

De beste tips van een (oud) Stewardess om de vlucht door te komen met je newborn.

Voor het eest vliegen met je baby is best spannend, wat neem je nu eigenlijk mee?

Ga ervan uit dat je de hele vlucht je handen vol hebt aan je baby, dan kan het alleen maar meevallen. Zelf ben ik 12 jaar Stewardess geweest en hebben wij als gezin de nodige vluchten met een baby gemaakt van kort naar heel lang. Ervaring genoeg dus.

Speciaal voor jou mijn 5 gouden tips voor een relaxte vlucht!

 

Tip 1: Luierbag & een dekentje/swaddle

Niet bij alle maatschappijen krijg je een dekentje aan boord van het vliegtuig en het is wel vaak fris in een vliegtuig, helemaal voor een baby. Neem daarom zelf een klein dekentje of een swaddle mee. Die Swaddle ga je ook nog veel op de vakantie zelf gebruiken dus is misschien nog wel het handigst. Iets om, om je baby heen te doen is gewoon fijn. Baby's die het koud hebben zijn geen blije baby's.

 

 

En vergeet natuurlijk de Luierbag niet. Stop hier een aantal luiers in (reserve luiers in de handbagage i.v.m. eventueel vertraging), billendoekjes, crème en een reserve romper. Zo heb je alles in één en heb jij alleen je baby en de luierbag in je handen en sta je niet te strugglen bij het toilet in het vliegtuig die toch al zo krap is...
Super handig dus om easy jouw baby te verschonen aan boord van het vliegtuig.

Tip 2: Neem iets te drinken mee

Bij het vliegen en met name bij het landen kunnen baby’s het uitkrijsen van de oorpijn. Door de druk die verandert met de landing klappen je oren dicht, dit herken je zelf vast ook wel. Wij gaan geeuwen, ergens op kauwen of op een zuurtje zuigen. Baby’s kunnen dit niet en snappen niet wat er gebeurd. Geef je baby iets te drinken tijden de daling en de landing. Er wordt vaak omgeroepen in het vliegtuig wanneer de daling wordt ingezet, maar vaak voel je dit zelf ook wel.  Begin dan alvast met wat te drinken te geven. Geef je borstvoeding? Helemaal goed! Maar weet dat tijdens de landing de baby rechtop op je schoot moet zitten met het gezichtje naar voren, dus wellicht is dan een flesje met wat water fijn om mee te hebben! Water voor de baby mag altijd mee door de security.

 

Tip 3: Speelgoed/boekje

Ga er van uit dat je je baby de hele vlucht moet entertainen, dan kan het alleen maar meevallen. Het is in een vliegtuig meestal niet toegestaan om je kindje op de grond te laten spelen. Dit omdat er plotseling turbulentie of een luchtzak kan voorkomen en dan vliegt je baby door het vliegtuig. Dit is echt voor de veiligheid van jouw baby. Neem een boekje mee om voor te lezen en lekker samen in te kijken of iets om mee te spelen en af te vermaken.

 

En vergeet niet het favoriete knuffeltje en een reserve speentje! Maak deze vast aan een speenkoord zodat je deze niet kwijt kunt raken of op de grond kan vallen. De vloerbedekking in een vliegtuig is echt heel erg vies (trust me), je ziet het niet omdat het altijd donker van kleur is, maar geloof me…. Je wilt niet dat daar het speentje van je kindje op valt. Neem ook een speenzakje mee, is je kindje het speentje zat dan kan je deze hygiënisch bewaren in je Mombag.

 
Tip 4: Genoeg voeding

Houd altijd rekening met een eventuele vertraging. Neem dus genoeg voeding, melkpoeder, gekookt water in een thermosfles en snacks/fruit mee, het ligt er natuurlijk aan hoe oud je baby is en wat hij/zij al mag. Babyvoeding en water voor de baby mag altijd mee door de security.

 

Tip 5: Extra stoel boeken

Mocht je een extra stoel kunnen boeken is dit het zeker waard!

Heb je een lange vlucht voor de boeg dan is dit zeker een aanrader, bij veel maatschappijen kan je een extra stoel boeken tegen betaling. Op drukke vluchten zijn er niet altijd stoelen beschikbaar maar vaak kan je van tevoren een extra stoel aanvragen. Vraag anders bij de check-in of ze een plekje hebben met een extra stoel als de vlucht niet vol is.

 

Vlieg je met bijvoorbeeld KLM of Emirates dan krijg je vaak de stoelen met een babybedje aan de wand. Echt superfijn, zo heb jij je handen even vrij en hopelijk slaapt de baby dan even. Deze plekken zijn wel beperkt helaas, dus het is altijd fingers crossed.

 

Sit back, relax and enjoy your flight!

Krijsende baby aan boord…

Ja dat kan gebeuren, toen wij van Curaçao terug naar Amsterdam vlogen heeft onze dochter van toen 8 maanden 2,5 uur lang heel hard gehuild…. Ik kon wel door de grond zakken, vreselijk. Maar dat kan gebeuren dus houdt hier rekening mee.

Toen ik nog stewardess was en ik een huilende baby aan boord, probeerde ik altijd de ouders gerust te stellen, want de baby kalm krijgen gaat mij niet lukken en relaxte ouders = een relaxte baby. Je moet maar zo denken, de mensen die om je heen zitten zie je na de vlucht toch niet meer terug. Dus probeer vooral rustig te blijven. Als je goed voorbereid op pad gaat heb je er alles aan gedaan dan kan het (bijna) niet misgaan.

Dus stoelriemen vast en een hele goede vlucht!

Mis je nog wat handige items voor op reis? Zoals een Luierbag, swaddles of een speenzakje om het speentje hygiënisch te bewaren? Neem vooral even een kijkje in de shop.

 

Liefs,

Stephanie


Laat een bericht achter

Bedankt voor je bericht! Zodra deze is goedgekeurd wordt het bericht gepubliceerd


Liquid error (sections/article-template line 246): Could not find asset snippets/spurit_dmr_collection_template_snippet.liquid